AcasăAalandȘoc în Finlanda, „paradisul presei libere”: Trei jurnaliști de investigație sunt cercetați...

Șoc în Finlanda, „paradisul presei libere”: Trei jurnaliști de investigație sunt cercetați penal pentru publicarea unui reportaj

-

Trei jurnaliști de la cel mai mare ziar cotidian din Finlanda, Helsingin Sanomat, au fost puși sub acuzare de către procurorul general adjunct al țării din cauza publicării unui reportaj despre o unitate a serviciilor de informații, cauzând indignare în țara nordică, relatează Euractiv.

Procurorul afirmă că deși jurnaliștii nu au obținut informațiile pe căi ilegale, reportajul publicat în decembrie 2019 a compromis securitatea statului.

Dacă vor fi găsiți vinovați, jurnaliștii ar putea primi o condamnare de la patru luni la până la patru ani de închisoare.

Doi dintre editorii ziarului care au fost anchetați nu au fost puși sub acuzare. O investigație separată a fost demarată pentru a descoperi sursa care le-a oferit informații.

Cazul a cauzat indignare în presa finlandeză și în rândul experților în drept.

/www.hotnews.ro/stiri-international

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

After Effects Guru: Tracking and Stabilizing Footage

0
The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...